Student Life – Cyberlynx

Student Life

Student Life

Life on campus

 

Kolej Antarabangsa Cyberlynx akan berpindah ke Kampus Bandar kami yang baru, canggih dan berlokasi strategik di Bandar Baru Petaling Jaya (PJ), sebuah pusat bandar yang kecil tetapi mempunyai keistimewaan tersendiri yang boleh dikatakan bandar yang mempunyai banyak pengunjung. Bandar yang lebih dikenali oleh penduduk tempatan sebagai “PJ State”.

 
 

Bandar Baru PJ merupakan antara bandar yang pernah memenangi Anugerah Bandar Pembelajaran UNESCO, di samping bandar-bandar dunia yang lain. Menurut Juri Anugerah Kota Pembelajaran, bandar-bandar ini telah menunjukkan teladan dan komitmen yang ulung dalam menggalakkan pendidikan dan pembelajaran sepanjang hayat di peringkat tempatan.

 
 

Kami menawarkan bilik darjah yang serba lengkap dan bergaya, pusat sumber yang terbuka, makmal komputer dan ruang rehat pelajar. Kampus ini hanya 10 minit berjalan kaki dari 2 stesen LRT - Taman Jaya dan Asia Jaya.

 
 

Bandar Baru PJ juga merupakan tuan rumah buat Taman Jaya yang indah serta laluan mendaki Bukit Gasing iaitu lebih kurang 10 minit perjalanan kereta dari situ.

 
 

Terdapat banyak pusat membeli-belah, hotel 4 / 5 bintang, bank-bank, restoran-restoran serta jabatan kerajaan yang berada di depan pintu anda, anda pasti dimanjakan dengan pilihan yang banyak. Lebih-lebih lagi, sebuah pembangunan bercampur seluas 40 ekar bergelar PJ Sentral bakal siap di Jalan Persiaran Barat di mana akan dibina menara pejabat pencakar langit 60 tingkat, sebuah pusat membeli-belah, serta beberapa kediaman servis dan hotel. Dengan ini Bandar Baru PJ akan terbukti menjadi tempat tumpuan yang bergaya dan moden sesuai buat pelajar dan para pengunjung atau penduduk yang lain.

 

Map