Ahli Pengarah Utama - Cyberlynx

Ahli Pengarah Utama

Dato’ Seri Erwan Tahir

Beliau adalah seorang pengusaha dan tokoh korporat Malaysia, beliau terlibat dalam perniagaan tempatan dan antarabangsa yang berkaitan dengan industri Kayu, Bijih Besi dan Tenaga, Beras Vermicelli, Perlombongan Arang Batu, Pertahanan dan Keselamatan, Baja dan Agro Kimia.

Beliau juga aktif dalam pelbagai organisasi kerajaan dan bukan kerajaan termasuk Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia dan Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia.

Beliau kini merupakan Pengerusi dan Pengarah untuk beberapa syarikat tersenarai awam seperti KBB Resources Berhad, Sersol Berhad, Halex Holdings Berhad, EPE Perdana Berhad, SCH Group Berhad dan Hextar Global Berhad.

Dato’ Swaminathan Mahalingam

Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (Kepujian) dari Universiti Malaya dan MBA dari Universiti Murdoch.

Beliau memiliki lebih daripada 25 tahun pengalaman pengurusan dalam perbankan dan kewangan, industri berat dan pembangunan infrastruktur dan telah juga melancarkan beberapa operasi start-up industri pembuatan di Malaysia.

Setelah berkhidmat sebagai Pengarah Projek untuk Westports Group, yang merupakan salah satu fasiliti pelabuhan dan pengangkutan muatan swasta terbesar di Malaysia, beliau kini merupakan pemilik Mission Equities Sdn Bhd, sebuah syarikat yang terlibat dalam bidang transaksi M&A. Beliau juga memegang jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Mission NewEnergy Limited, sebuah syarikat yang tersenarai di ASX .

Raj Selvendra

Seorang graduan ijazah Sarjana Muda dalam Ekonomi dan Pentadbiran Awam pada tahun 1971 beliau telah bekerja di Malaysia selama 18 tahun sebagai Penasihat Kanan Hal Ehwal Awam berkenaan ekonomi, perniagaan dan isu dua hala.

Pada tahun 1988, beliau telah berhijrah ke Australia dan bekerja di pelbagai syarikat pembuatan dan industri berat yang berasal dan berpusat di India.

Beliau dilantik sebagai Pengarah Pembangunan Perniagaan LNG Australia Ltd pada tahun 2002 dan juga terlibat dalam pemerolehan ladang arang batu di Indonesia dan Queensland. Beliau juga pernah menyandang jawatan sebagai Pengarah Lanco Resources Australia Ltd (pemilik lombong Griffin Coal di Collie).

Beliau kini memegang jawatan Country Director, India dan Sri Lanka, untuk Global Energy Ventures Ltd serta juga jawatan Pengarah Urusan Park Medical Group Pty Ltd.

for further inquiries book a tour with us today.