Jaminan 100% Kerjaya Bagi Graduan Diploma Football Studies!- Cyberlynx

Jaminan 100% Kerjaya Bagi Graduan Diploma Football Studies!

Memperoleh pekerjaan selepas tamat belajar pastinya menjadi salah satu misi buat mereka yang menyambung pelajaran di institut pengajian tinggi.

Namun begitu, menndapatkan pekerjaan bukanlah satu perkara yang mudah. Seperti yang kita lihat di luar sana, masih ramai rakyat Malaysia yang sedang menganggur tiada mata pencarian buat mereka.

Akan tetapi jangan risau, dengan Cyberlynx anda boleh mendapatkan pekerjaan impian anda selepas tamat pengajian.

Menerusi program Diploma Pengajian Bola Sepak atau Diploma Football Studies (DFS), kadar 100% jaminan peluang pekerjaan tersedia menanti pelajar yang berminat dengan industri bola sepak ini.

Dengan kepesatan industri bola sepak di negara kita ditambah dengan era penswastaan Liga Malaysia, ia membantu graduan DFS untuk mendapatkan tempat mereka selepas tamat belajar.

Malah sebelum memasuki era pekerjaan, pelajar-pelajar DFS turut berpeluang untuk melakukan latihan industri atau internship di entiti-entiti yang utama dalam industri bola sepak seperti:

• Johor Darul Ta’zim FC
  • Selangor FC
  • Malaysian Football League
  • Fitness First
  • Majlis Sukan Negara
  • Institut Sukan Negara dan banyak lagi

Cabang karier yang boleh diterokai oleh graduan DFS di Cyberlynx juga meluas merentasi industri bola sepak itu sendiri. Antaranya adalah:

• Pengacara TV atau penerbit
  • Pegawai bank atau korporat di bahagian sukan
  • Pengurus atau jurulatih pasukan bola sepak
  • Perunding sukan dan kecergasan
  • Pengurus atau pegawai di MFL
  • Wartawan sukan
  • Usahawan dan juga pengurus acara

Pelbagai kerjaya boleh diceburi oleh anda jika menyertai program DFS di Cyberlynx. Apa tunggu lagi? Jom sertai kami!